Onze kernwaarden

Onze kernwaarden

Grensland Zuivel onderscheidt zich door een aantal bijzondere kernwaarden.
De combinatie van deze kernwaarden maakt ons tot een unieke aanbieder van zuivelproducten voor de professionele markt.

Kwaliteit

Grensland Zuivel heeft exclusief toegang tot een bijzonder melkwinningsgebied in Noord-West Duitsland, langs de grens met Nederland. Daar zijn veel agrariërs die zich richten op extensieve veehouderij. De koeien lopen in een hele ruime wei en hebben zo extra veel ruimte om te grazen. Deze koeien geven een zeldzaam witte, pure melk. En bij Grensland Zuivel weten we precies welke van deze melkveehouders de A-kwaliteit leveren die wij nodig hebben om de best mogelijke room voor de professionele markt te kunnen leveren. 

Authenticiteit

Onze room is rechtstreeks vanuit de separatie van melk gemaakt, zonder kunstmatige toevoegingen. We blijven dicht bij de natuur; de eenvoud is de kracht van ons product. Het productiemoment ligt heel dicht bij het verwerkingsmoment, er zijn geen inkoopkantoren of andere overbodige schakels. Het is geen toeval dat een groot aantal sterrenrestaurants in Nederland bewust kiest voor Grensland Zuivel.

Culinaire expertise

Grensland Zuivel beschikt over veel culinaire expertise, zowel intern als in onze buitendienst. Wij weten hoe professionals onze producten in de praktijk gebruiken, en wat zij daarbij belangrijk vinden. We adviseren onze afnemers eveneens over zaken als grondstoffen, verwerking en hygiëne. Dat doen we ook op onze eigen bedrijfslocatie. We nodigen regelmatig afnemers uit om in onze demokeuken ervaringen en inzichten te delen. Zo blijven we ook bouwen aan onze eigen kennis en kunnen we u als klant nóg beter van dienst zijn.

Voedselveiligheid

Wij werken uitsluitend samen met partijen die volledig gecertificeerd zijn. We hebben een eigen kwaliteitsafdeling waar we veel testen doen aan de productverwerkingskant. Bovendien beschikken we zelf over apparatuur waarmee we kunnen testen of onze producten aan alle gewenste eigenschappen voldoen. Zo is de keten volledig gezekerd en is kwaliteit gegarandeerd. Belangrijk, want de uiteindelijke kwaliteit van bijvoorbeeld room wordt voor een groot deel bepaald door de apparatuur waarmee het basisproduct wordt verwerkt.

Benieuwd wat grensland zuivel voor u kan betekenen?