Een bedrijf als het onze heeft bestaansrecht bij de gratie van kwaliteit

Dat een bakker voor kwaliteit gaat, is op zich niet zo opmerkelijk. Maar Bakkerij Vreugdenhil maakt er een punt van om het ook steeds weer te bewijzen. Zo was dit bedrijf de eerste driesterrenbakkerij van Nederland en de enige die drie keer achter elkaar werd bekroond met drie sterren. Verder valt Vreugdenhil regelmatig in de prijzen bij nationale en internationale wedstrijden en won het zelfs eens de trofee voor de beste bakkerij van Nederland.

Dankzij het streven naar kwaliteit is Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk, een dorpje met zo’n 4.500 inwoners ten westen van Rotterdam, een publiekstrekker voor de wijde omgeving. Het is een echt familiebedrijf met een rijke traditie en ongeveer twintig medewerkers. Bijna een eeuw na de oprichting staat inmiddels de vierde generatie aan het roer, vertelt Chris Vreugdenhil, die het bedrijf runt met zijn broer Gerard. “Wij zijn een echte bakkersfamilie. Naast mijn broer en ik werken ook onze echtgenotes mee in de zaak, en zelfs onze ouders zijn op de achtergrond nog actief.”

Kwaliteit als bestaansrecht

Chris legt uit waarom hij kwaliteit zo belangrijk vindt: “De bakkerijsector, en zeker een bedrijf als het onze, heeft bestaansrecht bij de gratie van kwaliteit. Wij zijn geen prijsvechter, we gaan niet concurreren met de supermarkt. Een klant die komt vanwege de prijs, gaat ook weer vanwege de prijs. Daarom richten wij ons heel bewust op die 20 procent van de consumenten die de meerwaarde van kwaliteit en service inziet en bereid is daarvoor om te rijden. Wij maken echt werk van onze klanten, want een tevreden klant is ook een ambassadeur voor je bedrijf.”

Keuze voor Grensland Zuivel

De focus op kwaliteit is volgens Chris ook de reden dat hij al jaren kiest voor slagroom van Grensland Zuivel. “Wij bouwen onze slagroom nog op een heel traditionele manier op, dus niet met slagroomblazers of slagroomautomaten. Andere bakkers zeggen wel eens dat ik daardoor te weinig rendement uit mijn slagroom haal. Maar dan zeg ik altijd: tien keer een dubbeltje is meer dan drie keer een kwartje. De slagroom van Grensland past perfect bij onze manier van werken. Met Grensland ben ik verzekerd van een goede, zuivere smaak, een mooie witte kleur, stabiliteit en optimale houdbaarheid voor de klant. Ik vind het ook mooi dat we met Grensland hebben gekozen voor een relatief kleine leverancier waar ik het gevoel heb dat ik serieus word genomen. Dat is bij de grote jongens wel eens anders.”

Benieuwd wat grensland zuivel voor u kan betekenen?