Search

“Met Grensland een goede keuze gemaakt”

Banketbakkerij Maison Kelder in Den Haag:

"Met Grensland een goede keuze gemaakt"

Stel, je moet in de drukke decembermaand onverwachts duizenden liters extra slagroom leveren aan een mooie klant die jou net heeft gekozen als vaste leverancier. Dat is op zijn zachtst gezegd een uitdagende logistieke puzzel. Maar Grensland Zuivel wist deze puzzel op te lossen, tot grote tevredenheid van banketbakkerij Maison Kelder.

Maison Kelder is een klassieke ambachtelijke banketbakkerij met vier eigen winkels in en rond Den Haag. Het bedrijf levert ook aan een aantal delicatessenzaken in de regio. Bovendien is er sinds een jaar of vier een nieuwe webshop waarmee particulieren en bedrijven worden bediend, aldus Tistan van Dorst, manager productie. “Dat heeft een flinke vlucht genomen. De volumes die we inmiddels via de webshop verkopen, zijn te vergelijken met die van een fysieke winkel.”

Het belang van goede slagroom

Tistan vertelt dat Maison Kelder behoort tot de grotere ambachtelijke banketbakkerijen: “We werken hier met 25 banketbakkers en alles wordt met de hand gemaakt.” Voor veel van de  producten vormt slagroom de basis. “Slagroom is voor ons als grondstof net zo belangrijk als boter. Het verschil is dat boter makkelijker te verkrijgen is. Als ik wil, heb ik binnen een uur 500 kilo boter in huis. Met slagroom ligt dat anders. Je hebt te maken met verschillen in smaak, suikergehalte, vetpercentage, houdbaarheid en verwerkingsgedrag. Dat komt heel nauw. Voor ons is het essentieel dat we slagroom hebben die in al die opzichten bij ons past.”

Service als doorslaggevend argument

Naast kwaliteit stelt Tistan hoge eisen aan de service van de slagroomleverancier. “Dat vind ik minimaal net zo belangrijk. In het verleden werkten we met een leverancier die op logistiek gebied regelmatig steken liet vallen, zoals te late levering, een verkeerd product of andere verpakkingseenheden dan we hadden besteld. Met zo’n belangrijk ingrediënt als slagroom heb je dan echt wel een issue. Het verstoort je productieproces. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere partij en al snel werd me duidelijk dat Grensland Zuivel het allemaal goed op orde heeft. De mensen in de bakkerij waren enthousiast over de service en de manier waarop afspraken werden nagekomen. Daarom zijn we in oktober 2019 helemaal overgestapt naar Grensland.”

Vuurproef

De prille relatie kreeg enkele maanden later een flinke vuurproef te verwerken. “In de maand december gebruiken wij wel vier tot vijf keer zoveel slagroom als normaal. Door een eerder ontstaan misverstandje had men er bij Grensland niet op gerekend dat onze vraag ineens zo groot zou zijn. Zo kwam ik op een bepaald moment een paar duizend liter slagroom te kort, en dat in de drukste maand van het jaar. Maar Grensland heeft het opgelost, onder meer door slagroom rechtstreeks vanuit de fabriek bij onze bakkerij te laten bezorgen. Ondanks de drukte hebben we geen moment zonder slagroom gezeten. Dat zou bij de vorige leverancier nooit zijn gelukt. We waren er erg blij mee en zagen het als een bevestiging dat we met Grensland een goede keuze hebben gemaakt.”

Benieuwd wat wij voor ú kunnen betekenen?
Neem direct contact met ons op, of bezoek ons op de Bakkersvak van 1 t/m 3 maart. U bent van harte welkom op onze stand E137. Wij informeren u graag!

Benieuwd wat grensland zuivel voor u kan betekenen?